Radio Netherlands Worldwide

SSO Login

meer inlog mogelijkheden:

Close
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
Home
Maandag 22 december Aworaki.nl - de website met nieuws en achtergronden voor Antillianen

Krantenoverzicht donderdag 27 september

Gepubliceerd op 27 september 2012 - 12:33 pm

Op de voorpagina van de Telegraaf staat dat Bonaire in de ban is van een grote verkrachtingszaak waarbij mogelijk een hoge officier van de marechaussee is betrokken. Een vrouw heeft twaalf dagen geleden aangifte tegen de luitenant gedaan, maar hij is nog niet aangehouden. Dit zou tot grote boosheid bij de agenten op het eiland hebben geleid. Vanwege de ernst van de zaak hebben agenten zedenrechercheurs uit Europees Nederland laten overvliegen. Zij zijn volgens de krant nog bezig met het onderzoek.

De voorzitter van de Nederlandse Raad voor de Rechtspraak – het hoogste bestuursorgaan van rechters – wil dat rechtszaken in de toekomst te volgen zijn op tv en internet. In het AD staat dat de rechters overwegen om een aparte tv-zender te beginnen. De processen die volgen op grote misdaden die de maatschappij schokken zoals geruchtmakende moorden, moeten door camera’s worden vastgelegd. Zo krijgen burgers meer inzicht in het werk van rechters en kunnen ze misschien beter begrijpen hoe rechters tot een bepaalde strafeis komen.

De Volkskrant schrijft dat het parlement van Uruguay heeft besloten om abortus te legaliseren. Dat ging niet zonder slag of stoot, er werd 14 uur lang emotioneel over gedebatteerd. De wet werd uiteindelijk aangenomen met 49 stemmen tegen en 50 voor. Volgens de krant is het een baanbrekend besluit op een continent waar abortus een groot taboe is en jaarlijks miljoenen vrouwen hun toevlucht nemen tot illegale klinieken. Als de Senaat nu ook nog instemt, mogen vrouwen in Uruguay tot 12 weken na de bevruchting hun zwangerschap afbreken.

De METRO was op de uitvaartbeurs en ontdekte daar een nieuwe trend: het groene afscheid. Er zijn recyclebare grafstenen, biologisch afbreekbare urnen en ecologische kisten. Een handelaar verkoopt doodskisten van gerecycled hout en gebruikt oude dekbedden als bekleding. “Waarom zou je een boom omhakken, er een kist van maken en deze een paar uur later in de oven schuiven?” zegt ze. De groene spullen zijn vooral populair onder jongeren.

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie liet gisteren weten dat het oke is om een inbreker dood te slaan. Dat is volgens hem ‘het risico van het inbrekersvak’. Hij kreeg veel politieke bijval, maar het AD plaatst vandaag een noot van kritiek bij het verhaal. Ze spreken Tim van Veen die in 2008 een stelende junk tegen het lijf liep in de schuur van zijn ouders. De junk sloeg Tim en Tim gaf hem met een honkbalknuppeltje uit de speelgoedwinkel een tik terug op zijn dijen. Nadat de politie de junk had ingerekend, deed hij aangifte tegen Tim. Terwijl de junk spoorloos verdween, moest Tim voorkomen wegens mishandeling. Hij kreeg een boete van 250 euro opgelegd en mocht daardoor niet meer voor de landmacht werken.

De Nederlandse vioolvirtuoos Andre Rieu is genomineerd voor de meest prestigieuze muziekprijs van Mexico: de Lunas-award. De nominatie van de Koning van de Wals - zoals hij in Nederland wordt genoemd - volgt op een lange reeks van uitverkochte concerten in Latijns-Amerika. Vorig jaar verkocht hij daar bijna 70duizend concertkaarten. Het succes in Latijns-Amerika kwam voor Rieu vrij onverwacht. Het leek hem leuk om daar eens op op tournee te gaan en was verbaasd toen de kaartjes als warme broodjes over de toonbank gingen. Hij bleek al enorm beroemd te zijn in Mexico door de verkoop van illegale cd’s. De uitreiking van de prijs is op 31 oktober aanstaande en Rieu’s grootste concurrent is volgens de Telegraaf Placido Domingo.

Video
Videoverslag afscheid Caribische redactie
Een videoverslag van de slotuitzending en het afscheid van de Caribische...

Uitzending gemist

Aanbevolen video's

Churandy Martina als verslaggever
De olympiërs reizen na de Olympische Spelen per trein vanuit Londen...
Cubaanse honkballer verdwenen in Nederland
De Cubaanse honkballer Aledmis Díaz is afgelopen weekend verdwenen...

Linea Recta

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Aworaki

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag