Radio Netherlands Worldwide

SSO Login

meer inlog mogelijkheden:

Close
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
Home
Donderdag 18 december Aworaki.nl - de website met nieuws en achtergronden voor Antillianen

Krantenoverzicht woensdag 26 september

Gepubliceerd op 26 september 2012 - 9:18 am

HILVERSUM - Sheïda Wever heeft een missie. De Curaçaose wil Nederland omgangsvormen bijbrengen. Dat zegt ze in een interview met De Telegraaf. De kleine vrouw kan de redding zijn van Nederland, waar beschaving langzamerhand aan de rand van de afgrond staat, schrijft de krant in de openingszin van het artikel. Zelf zegt Wever het zo niet, want ze wil zich niet schuldig maken aan vooroordelen.

De Curaçaose is opgeleid aan de Protocol School of Washington, dé plek om protocollen en etiquette te leren. Haar eiland kan het organisatietalent van de Nederlanders leren, maar in Nederland ontbreekt het aan het Curaçaose geduld, zegt Wever. Ze wil vooral graag mensen zonder werk leren zich beter te presenteren: de stropdas moet terug. "Als je de juiste lichaamstaal spreekt, hoef je minder te zeggen om indruk te maken", zegt de etiquettespecialiste.

Het AD meldt dat twee Nederlanders op een jacht maandag voor de Colombiaanse kust zijn gered. Ze waren onderweg naar Aruba toen hun boot Utopia motorpech kreeg. Door de slechte weersomstandigheden dreigde de boot tenonder te gaan. De kustwacht pikte de Nederlanders op en redde hun boot. Na reparatie van de Utopia vervolgen de Nederlanders hun reis.

Wegen, trottoirs en bruggen in Nederland dreigen onveilig te worden, omdat gemeenten en provincies geen geld hebben om het onderhoud op peil te houden. Dat zegt voorzitter Elco Brinkman van branchevereniging Bouwend Nederland in het Nederlands Dagblad. De Vereniging Nederlandse Gemeenten deelt de vrees voor verpaupering en ongelukken, omdat door bezuinigingen het onderhoud aan infrastructuur en openbare ruimte niet kan worden betaald.

VVD-er Anouchka van Miltenburg volgt Gerdi Verbeet op als Kamer-voorzitter. De Volkskrant noemt haar een "goedlachse flapuit" en een VVD-er zonder kapsones. Ze wordt beloond voor haar trouw aan Rutte. In Trouw staat een paginagrote en lachende Van Miltenburg afgebeeld. De Tweede Kamer krijgt een vrolijke voorzitter, is de eerste zin van het artikel over haar verkiezing. Het Nederlands Dagblad schrijft dat de VVD opnieuw een belangrijke post in politiek Den Haag bekleedt. Ook de voorzitter van de Eerste Kamer en de premier zijn van VVD-huize.

Bijna de helft van de kankerpatiënten slikt medicijnen die schadelijk kunnen zijn voor hun behandeling. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kunnen middelen als antidepressiva of maagzuur-remmers een wisselwerking hebben met kanker-geneesmiddelen. In het ergste geval wordt een chemokuur daardoor uitgeschakeld, met alle gevolgen van dien. Volgens de Volkskrant hebben de patiënten er geen idee van, maar hun artsen vaak ook niet.

De inbreker die is overleden na een vechtpartij met de bewoners van een huis in het Brabantse Diessen, heeft zelf het risico opgezocht. Dat vindt staatssecretaris Teeven van Justitie in de Telegraaf. Volgens hem had de inbreker niets te zoeken in dat huis en ligt het risico bij hem. Ook vindt de staatssecretaris het goed dat de bewoners van het huis, die betrokken waren bij de vechtpartij, niet zijn aangehouden.

De btw-verhoging zorgt ervoor dat de Nederlandse consument de hand op de knip zal houden. Per 1 oktober gaat het btw-tarief van 19 naar 21 procent. Bijna de helft van de Nederlanders zegt te gaan bezuinigen, meldt het AD. Vooral in de uitgaven voor kleding, woon-accessoires en elektronica zal de consument flink het mes zetten.

De Telegraaf meldt dat Estelle Cruijff nog altijd zo ontdaan is over de mishandelingszaak in de Amsterdam ArenA dat ze niet in staat is om een verhoor te ondergaan. Volgens een psycho-analyticus die haar advocaat Bram Moszkowicz heeft ingeschakeld, kan Estelle door haar geestelijke toestand niet over de gebeurtenissen praten. Haar partner Badr Hari wordt verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling. Het OM wil haar nu snel horen aangezien ze wel een interview aan SBS kon geven en nog steeds op feestjes verschijnt.

Video
Videoverslag afscheid Caribische redactie
Een videoverslag van de slotuitzending en het afscheid van de Caribische...

Uitzending gemist

Aanbevolen video's

Churandy Martina als verslaggever
De olympiërs reizen na de Olympische Spelen per trein vanuit Londen...
Cubaanse honkballer verdwenen in Nederland
De Cubaanse honkballer Aledmis Díaz is afgelopen weekend verdwenen...

Linea Recta

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Aworaki

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag